email2_1

 

Zakelijk e-mailadres belangrijk?

Als je een bedrijf start is het niet verplicht om een zakelijk e-mailadres aan te maken. Dit draagt wel bij aan een professionele uitstraling. Wat zijn de voordelen van een zakelijk e-mailadres en hoe kun je een zakelijk e-mailadres krijgen?

 

Een professionele uitstraling

Zoals een zakelijke website bijdraagt aan een professionele uitstraling is dit ook het belangrijkste punt voor een zakelijk e-mailadres. Als bedrijf kun je ervoor kiezen om met een @hotmail.com of @gmail.com e-mail te werken. Op zich wordt dit vaak gedaan door berdijven en is niet per sé fout. Een e-mailadres is makkelijk aan te maken en te beheren. Voor de uitstraling is het wel belangrijk om een bedrijfsnaam@gmail.com te maken en niet met gekke namen. Dan oogt je e-mailadres al professioneler.

Een e-mailadres van je provider zakelijk gebruiken is niet aan te raden. Als je wisselt van provider moet je aan al je zakelijke contacten je nieuwe e-mailadres doorgeven. Hierdoor loop je het risico oudere relaties kwijt te raken doordat ze een verouderd e-mailadres hebben.

Als je het écht gelijk goed wil doen en toch een eigen website hebt kun je het beste gaan voor een info@bedrijfsnaam.nl e-mailadres. Deze krijg je vaak standaard bij de hosting van je website.

 

Overzicht in de mailbox

Een zakelijk e-mailadres helpt ook bij het gescheiden houden van zakelijke en privé mails. Als ondernemer krijg je vaak al snel tientallen mails per dag binnen, van offerteaanvragen tot correspondentie. Als dit door je privé mail heen loopt is dit erg onoverzichtelijk en loop je het risico belangrijke mails te missen of zelfs te verwijderen.

Ook kun je in je zakelijke mailbox structuur aanbrengen door het aanmaken van specifieke mappen. Zo kun je bijvoorbeeld sorteren op onderwerp of opdrachtgever. Ook weet je dan waar je welke mail kan terugvinden.

 

Eenvoudig aanmaken

Als je een website hebt, wordt het zakelijke e-mailadres vaak voor je aangemaakt door de webdesigner. Deze kan ook gelijk diverse instellingen voor je gereed maken. Het is mogelijk om meerdere e-mailadressen aan te maken zoals info@, klantenservice@ of support@.

Het voordeel is dat dit je dit e-mailadres nooit meer hoeft te veranderen.

Je kan de mails beheren in de online omgeving van de hostingprovider. Ook kun je ervoor kiezen om het adres te koppelen aan je hotmail of gmail account.

 

Koppeling zakelijke mail

Door je zakelijke mail te koppelen aan een gmail of hotmail account kun je meerdere e-mailadressen in een overzicht beheren. Denk er wel om dat je ervoor kiest de zakelijke mails via je zakelijke adres te versturen.

Ook is het mogelijk om een zakelijke handtekening toe te voegen met bijvoorbeeld je bedrijfslogo en gegevens.