33011023

Er zijn tegenwoordig oneindig veel mogelijkheden om zelf je website te beheren met een CMS, hierbij kun je denken aan wordpress, joomla of drupal. Maar welk systeem past het beste bij jouw bedrijf?

Een CMS is bijna onmisbaar geworden voor bedrijven. Zo snel als de markt veranderd wil je ook de website kunnen aanpassen. Een nieuwe service van je bedrijf, een nieuw menukaart of een andere afbeelding, dat wil je gelijk op je website plaatsen. Dit kan heel eenvoudig met een CMS, maar welke is het beste voor jou?

Wordpress, joompla of drupal

Wat ze met elkaar gemeen hebben: gemaakt om eenvoudig een website op te zetten. Er zijn vaak veel functies en met plug-ins is het mogelijk meer opties toe te voegen. De installatie neemt niet al te veel tijd in beslag. Handig als je snel zelf aan de slag wil.
Naast de voordelen zijn er ook wat nadelen. Door de plug-ins worden de websites al snel langzaam en omdat de codes openbaar zijn kunnen ook hackers deze goed gebruiken. Doordat er veel door jezelf aangepast kan worden is de beheeromgeving minder gebruiksvriendelijk, daarbij lijken de websites vaak op elkaar waardoor het lastig is je te onderscheiden.

XD-CMS

Liever een professioneel vormgegeven website in de huisstijl van je bedrijf met alle functionaliteiten die je voor jouw website wenst en toch zelf aanpassingen kunnen doen? Dan is het XD-CMS ideaal. Wij zorgen ervoor dat jouw website onderscheidend en gebruiksvriendelijk is en je ook nog kinderlijk eenvoudig een tekst kan aanpassen of een afbeelding plaatsen. Het cms is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en mobielvriendelijk waardoor je altijd overal de content kan aanpassen.

Zelf bouwen of zelf beheren

De vraag is dus wat voor jou werkt. Wil je zelf alles bouwen van vormgeving tot goede vindbaarheid of wil je eenvoudig je website beheren. Grote kans dat je als ondernemer liever niet uren, dagen, weken bezig bent met het ontdekken van een uitgebreid systeem, maar snel een professionele website wil die werkt voor jou.