Website levert zzp’er gemiddeld €22.500,- per jaar op.

Steeds meer zzp’ers hebben een website en zijn zich ervan bewust dat dit een belangrijke bron is voor extra omzet. Op dit moment heeft 95% van de zzp’ers een eigen website en de gemiddelde omzet daarvan is €22.500,-

Dit is gebleken uit een onderzoek van MediaTest in opdracht van SIDN.

 

Website belangrijk voor zzp’er

Van de nederlandse ondernemers is 95% online te vinden met een eigen website. In Engeland is dit slechts 65%

De zzp’ers geven zelf aan dat de website belangrijk is voor het binnenhalen van opdrachten (84%). Nog meer wordt de website gebruikt om de online vindbaarheid te vergroten, namelijk 91%. Ook voor het aantonen van expertise, geloofwaardigheid en een groter bereik hebben 85% van de zelfstandige ondernemers een website.

 

Opbrengst website verschillend per branche

Vooral binnen de handel en bouw is de extra omzet uit een website bijzonder hoog ( €34.250 en €28.600). Binnen de ICT, zakelijke dienstverlening en zorg ligt dit beduidend lager ( €8000,-). Ook de meerwaarde voor starters is lager dan ervaren zzp’ers.

Toch is er een duidelijk verschil in de omzet van succesvolle websites en minder succesvolle. Dit verschil, wat kan oplopen tot meer dan €10.000 aan extra omzet, zit in de optimalisatie van de website.

 

Tips voor een succesvolle website

De onderstaande tips kunnen je helpen om ook van jouw website een succesvolle en winstgevende website te maken.

 

Zorg voor content dat up-to-date is.

Van de online succesvolle ondernemers past 56% de content wekelijks tot maandelijks aan. Minder succesvolle ondernemers doen dit minder vaak. Met het XD-CMS is het heel eenvoudig om nieuwe content op je website te plaatsen.

 

Maak gebruik van online promotie.

51% succesvolle ondernemers tegen 20% minder succesvolle maken gebruik van online promotie. Vooral de toepassing van SEO is populair onder de online succesvolle ondernemers. Xless design kan helpen bij de toepassing van SEO en is hiervoor gekwalificeerd.

 

Ondersteun de website met social media.

80% succesvolle tegenover 66% minder succesvolle zzp’ers maken gebruik van social media als aanvulling. Hiervoor is een professionele social media pagina belangrijk.

 

Doe een kleine extra investering

Het verschil tussen de succesvolle en minder succesvolle websites is een extra investering van €250,-

 

Ook een succesvolle website?

Wilt u ook een succesvolle website? Neem contact met ons op hoe wij kunnen helpen bij het realiseren van een succesvolle en winstgevende website.

 

Infographic-ZZP-onderzoek