Wij gaan mobiel!

Ondanks dat er tegenwoordig veel aandacht wordt besteed aan het mobielvriendelijk maken van websites, hebben veel bedrijven nog geen mobielvriendelijke website. Hoe belangrijk is een mobielvriendelijke (responsive) website eigenlijk?

Beter gevonden in Google

Niet het eerste waar je aan zou denken bij een mobielvriendelijke website: Sinds april 2015 indexeert Google een mobielvriendelijke website beter. Dit betekent dat wanneer een website niet aan de laatste eisen voldoet deze lager wordt gezet dan de mobielvriendelijke websites.

60% gaat mobiel

Van alle website bezoekers bekijkt 60% deze op mobiel of tablet. Vooral bij het oriënteren wordt vaak een smartphone gebruikt. Wanneer een website niet makkelijk te bekijken is op een mobiel apparaat is de kans groot dat de website bezoeker na het eerste bezoek al afdruipt.

smartphone-friends-internet-connection_1

Mobiele website of responsive website

Er is meer keuze naast responsive webdesign. Bijvoorbeeld door een mobiele website of een app. Zijn dit goede alternatieven en wat zijn de voor en nadelen?

Mobiele website

Sommigen kiezen voor een mobiele website. Deze is te laden via de standaard browser van je mobiel. Handig om snel informatie over te brengen, zoals contactgegevens. het werkt echter alleen op mobiel

Responsive website

Met responsive design past de website zich aan naar het formaat van het apparaat. Voor een snelle laadtijd en hoger gebruiksgemak wordt op mobiel een deel van de website getoond. Xless design werkt met responsive webdesign.

Wat is voor mij het beste?

Bedrijven kiezen tegenwoordig steeds meer voor een responsive website. Er hoeft maar één website te worden ontwikkeld, en werkt op elk apparaat. je hebt geen mobiele website nodig naast de ‘gewone’ website. Dat scheelt tijd en dus geld.

 

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.