online-omzet2

 

50.000 bedrijven behalen omzet online

In Nederland zijn op dit moment ruim 50.000 bedrijven die het grootste deel van hun omzet online behalen. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS samen met Dataprovider en Google.

Deze online diensten en webshops maken slechts 3 procent uit van alle Nederlands bedrijven, maar zijn goed voor 8 procent van de totale omzet. en 345.000 banen.

 

Webshops en internetdiensten

Meer dan de helft van de online bedrijven zijn webwinkels. De afgelopen drie jaar nam het aantal webshops toe met 9000 naar 32.000. Het merendeel van de online omzet is echter niet afkomstig van webshops, maar door internetdiensten zoals prijsvergelijkers en datingsites.

 

Ook zzp’er online

Van de 1,5 miljoen bedrijven in Nederland had in 2015 slechts een derde een website. Vooral zzp’ers blijven achter, ondanks dat het voor veel zzp’ers een belangrijk kanaal is om diensten en producten te verkopen en opdrachten binnen te halen.

Het grootste deel van de zakelijke websites zijn informatieve websites. Dit is vaak ook voor de zzp’er een goede keus. De investering voor een informatieve zakelijke website is namelijk aanzienlijk lager dan voor een uitgebreidere website.

 

Benieuwd hoeveel een professionele website jou kost?