32d8f4c2

Van plan om in 2016 een bedrijf te starten of ben je al twintig jaar bezig? Een nieuw jaar biedt voor iedereen nieuwe kansen. Je eerste klant vinden of je huidige klantenbestand uitbreiden. Maar wat heb je nodig om klanten te vinden?

Weet wie je zoekt

Voor je iets kan vinden moet je wel zoeken. Maar waar zoek je naar. Hiervoor is het van belang dat je onderzoekt wie je doelgroep is. Aan wie wil jij als bedrijf een dienst of product aanbieden? Wanneer je weet wie je zoekt, wil je diegene ook nog vinden. Hieronder worden enkele manieren besproken om (potentiële) klanten te vinden.

 

1. Breid je netwerk uit

Bekendheid in je bestaande netwerk is belangrijk, maar het is ook van belang om je netwerk uit te breiden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door naar een netwerkclub te gaan. Zoek een locale netwerkclub om bedrijven in de buurt beter te leren kennen. Het vergt tijd, maar is een belangrijk onderdeel om je doelgroep te vinden en je naamsbekendheid uit te breiden.

 

2. Blijf bezig met acquisitie

Bij de start van je bedrijf ben je vaak actief bezig met het vinden van klanten, naarmate je langer bezig bent neemt dit soms wat af. Dit kan er voor zorgen dat je pieken en dalen hebt. Daarom is het van belang dat je bezig blijft met het vinden en onderhouden van contacten.

 

3. Zorg voor vindbaarheid

Zelf zoeken is belangrijk, maar je moet er ook voor zorgen dat je doelgroep JOU vindt. Dit kan op verschillende manieren. Met een zakelijke website ben je in ieder geval al te vinden op het web. Nu nog bezoekers naar je website krijgen. Een goede basis voor de vindbaarheid is het optimaliseren van je website zodat deze goed door zoekmachines wordt geïndexeerd.

 

4. Blijf onder de aandacht

Nu je op zoek bent geweest naar potentiële klanten en ze jou ook kunnen vinden, is het van belang dat ze je blijven (her)kennen. Dit kan onder andere door te adverteren op social media of re-marketing online. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van andere reclame uitingen door een folder naar je contacten te sturen.

 

Het kan zijn dat je contact niet direct interesse heeft. Maar door het contact warm te houden zal er sneller aan je worden gedacht als er toch iets nodig is.